Här kan du läsa om det jag tycker, tänker, kan , vill, måste, hoppas, drömmer om och.... sist men inte minst....sånt som gör mig glad. Kanske det kan glädja dig med....

Hur som helst så är du VÄLKOMMEN !

onsdag 24 juli 2013

Tillökning.....

.....hos våra gäster ladusvalorna! Boet är nytt för i år, men troligen är svalorna födda här eftersom de återvänder för att häcka i närheten av sin födelseplats. 
Vi började med att följa och fascineras av själva byggandet. Sakta men säkert växte en liten brun "korg" av lera och strån fram på husväggen, det tog sin lilla tid. När detta var klart turades svalparet om att ruva. Och vi började vänta.....och vänta......och räkna.......och googla. Hur lång tid ska det ta egentligen? 
Jag och mannen placerade våra solmadrasser strategiskt på altanen, för bästa läge. Dit återvände regelbundet, för att inte missa något. Men väntan blev lång och diskussionerna långa och många. Hur många veckor har det gått? Är något fel? Mera spaning. Mera googlande. 
OCH SÅ till slut, häromdagen var det något som rörde sig i den lilla korgen. Yes! In efter kikaren. Vi lyckades få en liten skymt av två små gap. Efter ytterligare lite spaning fick vi syn på en tredje. Det gäller att vara på plats när föräldrarna kommer med mat för då sträcker de upp sina hungriga gap på långa smala halsar över kanten på boet. Än så länge är de helt tysta.

Men mannnen, som den stora djurvän han är, ser snart faran. Boet sitter rakt ovanför stentrappen ner till matkällaren och det är ju inte helt ovanligt att fågelungar trillar ur sitt bo. Han finner snart på råd; hängmattan! Så nu hänger den där som ett räddningssegel :)
Nu åker vi på en liten semestertripp och måste lämna våra små vänner några dagar. Nu är den stora frågan:hur fort blir de flygfärdiga? Hinner vi hem? Får återkomma till det.
Återkommer våra små vänner nästa år blir det kanske en webkamera på plats. Och möjligen ett nytt kameraobjektiv........


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar